Zilele călduroase de vară ne fac să ne dorim să consumăm mai multe alimente răcoroase, dar savuroase. Astăzi vin către voi cu o idee de rețetă sănătoasă pentru sezonul cald: înghețată cu miere și nuci. Această înghețată nu doar că nu conține zahăr, dar este și foarte cremoasă fără a folosi mașina de înghețată! Pentru această înghețată am folosit ouăle brune La Curte de la Familia Toneli, ouă proaspete și nutritive provenite de la găini crescute la sol, cu acces în aer liber. Mierea face ca înghețata să nu formeze ace în timpul congelării și sa capete o consistență cremoasă și un gust delicios!
Ingrediente:
– 4 gălbenușuri ou @familiatonelli
– 120 grame miere
– 1 vârf cuțit sare
– 600 ml frișcă lichidă
– 20 grame amidon
– 20 grame lapte praf
– 1 linguriță pastă de vanilie
– 150 grame miez de nucă
Mod de preparare:
Turnați într-o cratiță frișca lichidă și asezați cratița pe foc mic. Lăsați să se încălzească până ce ajunge aproape de punctul de fierbere. Într-un castron încăpător puneți gălbenușurile împreună cu mierea și amestecați imediat până ce sunt bine omogenizate. Adăugați sarea, amidonul și laptele praf și amestecați din nou până ce obțineți o compoziție omogenă. Luați un polonic de frișcă lichidă fierbinte și turnați peste compoziție, amestecați imediat până ce se încorporează. Adăugați treptat în fir subțire restul de frișcă peste amestecul de gălbenușuri, amestecând încontinuu. Turnați compoziția înapoi în cratiță și lăsați să fiarbă 2-3 minute amestecând încontinuu până ce începe să se îngroașe ușor. Strecurați compoziția într-un castron, acoperiți cu folie alimentară și lăsați să se răcească complet. Între timp, coaceți miezul de nucă și tocați-l mărunt. Când compoziția s-a răcit complet, adăugați nucile mărunțite și amestecați. Turnați compoziția într-o tăviță sau într-un vas de sticlă. Acoperiți cu folie sau cu un capac și dați la congelator pentru 5-6 ore sau peste noapte. Scoateți de la congelator și puteți servi imediat.
Rețeta video: