Ce ziceți de o variantă de cartofi țărănești, însă preparați pentru micul dejun. I-am făcut cu cărniță afumată și cu ouăle Ovital îmbogățite natural cu Omega 3 de la @familiatoneli și au ieșit delicioși și foarte consistenți. Combinați cu o salată din legume proaspete pentru un mic dejun perfect echilibrat.
Ingrediente:
- 400 grame cartofi
- 15 ml ulei
- 50 grame ceapă
- 50 grame ardei kapia
- 100 grame mușchi file
- 40 grame cârnat afumat (opțional)
- 4 ouă
- 30 grame cașcaval
- sare, piper, usturoi pudră, mix de legume deshidratate, pătrunjel proaspăt
Mod de preparare:
Pregătește și taie mărunt toate ingredientele. Într-o tigaie mai mare călește puțin cartofii și gătește-i cu capacul pus, amestecând din când în când, până încep să se înmoaie. Adaugă apoi restul legumelor, condimentele și carnea, amestecă totul bine și gătește-le împreună câteva minute, până când cartofii sunt gătiți complet. Formează 4 spații și umple-le cu ou. Mai gătește amestecul câteva minute, cu capacul pus, până când se gătesc și ouăle. La final, adaugă cașcaval și verdeață deasupra. Din ingredientele menționate ies 2 porții.
Rețeta video: https://www.instagram.com/p/CtRN_aaIKyw/