Familia Toneli

Bianca Lixandru – Clafoutis proteic cu fructe


Dacă tot e sezonul de clafoutis, am pregătit o variantă mai light și mai proteică a acestui desert. Am combinat mure congelate cu ouăle Ovital îmbogățite cu Omega 3 de la @familiatoneli (provenite de la găini fericite, crescute în aer liber, într-un mod sustenabil) și cu încă câteva ingrediente simple și a ieșit o prăjitură delicioasă.

Ingrediente:
-3 ouă
-1 praf de sare
-75 grame eritritol (sau se poate înlocui cu zahăr)
-esență de vanilie
-100 ml lapte
-20 grame unt 60%
-25 grame pudră proteică
-75 grame făina
-300 grame fructe congelate sau proaspete (eu am folosit mure)

Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul la 180 grade. Bate ouăle cu un praf de sare și cu eritritolul. Adaugă apoi laptele, esența de vanilie, untul topit și făina. Amestecă bine până se omogenizează. Separat, pregătește tava pentru tarte (a mea a avut 24cm): unge-o cu unt și tapetează fundul și pereții cu puțin eritritol sau zahăr. Pune fructele în tavă, într-un strat cât mai uniform, fără să fie prea înghesuite. Toarnă aluatul peste fructe, cu grijă și mută tava în cuptor. Lasă prăjitura la copt în cuptorul preîncălzit pentru 30-35 minute la 180 grade, până când formează o crustă aurie. Clafoutis se poate servi și cald și rece.

Rețeta video:

https://www.instagram.com/p/Ce0tHz_DmXg/