În weekend am avut chef de un răsfăț la micul dejun și am încercat să fac Eggs Benedict: un sandwich cu english muffin, bacon, ou poșat și sos olandez deasupra. ?
Am folosit ouăle Ovital îmbogățite natural cu Omega 3, de la @familiatoneli și au ieșit perfecte! ? Iar sosul olandez a fost fin și aromat, cu textura pufoasă, exact așa cum trebuie.
? Ingrediente:
▫️ o chiflă sau două felii de pâine (eu am folosit un english muffin)
▫️ 4 felii de muschi file
▫️ 2 ouă
Sos olandez (2 porții):
▫️ 3 gălbenușuri
▫️ 40g unt (eu am folosit cu 60% grăsime)
▫️ 2 lingurițe de zeamă de lămâie
▫️ sare și piper, după gust
???Mod de preparare:
Pune apa la fiert într-o oală mică. Separat, într-un bol, bate gălbenușurile împreună cu zeama de lămâie, sarea și piperul. Topește untul într-o cratiță mică. Adaugă treptat câte o lingură din untul topit peste gălbenușuri și incorporează-l bine. Pune amestecul cu gălbenușuri în cratița în care ai topit untul și ține-le 2-3 minute, la foc mic, amestecând constant în ele, pentru a găti gălbenușurile. Ai grijă să nu se gătească prea tare și să formeze cocoloașe. Lasă sosul să se răcească treptat. Dacă e nevoie, la final, adaugă o lingură de apă pentru a-l face mai lichid. Pune chifla la prăjit și călește mușchiul file într-o tigaie antiaderentă, până formează o crustă crocantă. Când apa din oală a ajuns să fiarbă, micșorează focul și adaugă o lingură de oțet. Sparge oul într-o lingură mare sau într-un polonic și scufundă-l în apa clocotită. După ce exteriorul începe să se gătească, poți folosi lingura să creezi un curent în apă pentru a ține oul întreg. Gătește-l 3-5 minute, în funcție de cât de lichid îți place gălbenușul (eu le-am gătit 4 minute). Scurge oul bine înainte să îl pui peste chiflă și mușchiulețul prăjit. Repeta procesul și pentru celălalt ou. La final, toarnă sosul olandez deasupra oului cu o lingură și presara puțină verdeață (eu am folosit chives).
Din ingredientele menționate ies 2 porții.
Rețeta video: https://www.instagram.com/p/CvZXJlXI45a/?hl=ro
