În fiecare an fac aceeași variantă de pască fără aluat pentru Paște. Știu deja că e pe gustul întregii familii, așa că merg la sigur. ? Anul acesta am folosit în compoziție ouăle Ovital îmbogățite natural cu Omega 3 de la @familiatoneli și au făcut-o parcă mai pufoasă și mai aromată. ?
? Ingrediente:
▫️ 400g brânză slabă proaspătă de vaci
▫️ 3 ouă
▫️ 50g cremă de brânză light
▫️ 50g unt 60% (topit)
▫️ 6g extract pur de vanilie
▫️ 3g extract pur de lămâie (se poate înlocui cu coajă de lămâie)
▫️ 20g griș
▫️ 30g făină (de preferat tip 000)
▫️ 75g zahăr pudră (sau orice alt îndulcitor pudră)
▫️ 3g praf de copt
▫️ 70g stafide
???Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul la 160C. Separă ouăle, într-un vas mare, pune gălbenușurile cu restul ingredientelor (cu excepția stafidelor) și amestecă-le bine, de preferat cu un mixer. Adaugă apoi stafidele și incorporează-le, amestecând cu o spatulă. Bate albușurile cu un praf de sare, cu mixerul, până devin spumă. Incorporează treptat spuma în amestecul cu brânza, cu o spatulă. Unge o formă de copt (eu am folosit forma detașabilă pentru tort de 18cm) cu unt și tapetează cu puțin griș. Toarnă aluatul în formă și pune pasca la cuptor pentru 40-50 minute la 160C. La final, las-o să se răcească complet înainte de servire. Eu am obținut în total 700g pască.
Rețeta video: https://www.instagram.com/p/CrDKpghIiWB/