Tarta quiche e o tartă franțuzească sărată cu bacon și brânzeturi, însă rețeta clasică a fost puțin modificată ca să fie mai echilibrată și plină de micronutrienți. Am adăugat multe legume colorate, am înlocuit baconul cu mușchiuleț file și am folosit ouăle Ovital de la @familiatoneli îmbogățite natural cu Omega 3.
? Ingrediente:
▫️ 230g aluat fraged (am folosit un aluat gata făcut)
▫️ 3 ouă medii
▫️ 200g smântână pentru gătit 15%
▫️ 150g iaurt grecesc 2%
▫️ 75g telemea light
▫️ 100g cașcaval
▫️ 100g mușchi file
▫️ 250g legume tăiate (eu am folosit ardei în 3 culori, ceapă roșie și porumb)
▫️ sare, piper, usturoi, boia dulce, pătrunjel proaspăt
???Mod de preparare:
Unge o tavă pentru tarte de 28cm cu puțin unt și aranjează aluatul în ea. Poți să coci aluatul pentru 10-15 minute la 200C ca să nu se înmoaie atât de tare cu umplutura. Într-un bol mare bate ouăle, după care adaugă smântâna pentru gătit și iaurtul scurs de zeamă și amestecă bine. Separat, călește puțin mușchiulețul tăiat într-o tigaie antiaderentă până devine crocant. Adaugă apoi în amestecul cu ou cașcavalul ras, telemeaua mărunțită, mușchiulețul și legumele tăiate mărunt. Amestecă bine și condimentează după gust, după care mută amestecul peste aluatul pregătit, folosind un polonic. Gătește tarta în cuptor la 180C pentru 45 de minute. Lasă tarta să se răcească măcar o oră înainte să o tai. Din ingredientele menționate ies 8 porții (felii) cam de 175g fiecare.