Familia Toneli

Bianca Lixandru – Tartă răsturnată cu mere

Este o rețetă foarte ușoară cu mere caramelizate și blat pufos. ? Partea faină e că blatul nu are deloc praf de copt și chiar are mai puțină făina datorită ouălor bătute spumă.

? Ingrediente:

▫️ 500 g mere
▫️ 100 g zahăr brun
▫️ 5 ouă
▫️ 130 g făină
▫️ 100 g zahăr sau alt îndulcitor granulat
▫️ extract de vanilie

??‍?Mod de preparare:

Preîncălzește cuptorul la 180C. Pune hârtie de copt pe baza unei forme de tort detașabile (a mea a avut 28 cm). Pune zahărul brun într-o cratiță și topește-l la foc mic (caramelizează-l). Imediat după ce zahărul e complet topit, toarnă-l în forma de copt și întinde-l uniform pe bază și puțin pe pereți și lasă-l să se răcească puțin. Taie merele în felii și aranjează-le deasupra zahărului caramelizat. Împrăștie bucățele de unt deasupa lor și pune-le la cuptor (în acest timp se pregătește aluatul). Separă ouăle și bate albușurile cu mixerul cu puțină sare până obții o spumă tare. Adaugă apoi zahărul și incorporează-l tot cu mixerul. Incorporează și gălbenușurile împreună cu extractul de vanilie. Cerne făina deasupra amestecului și incorporeaz-o cu grijă. Toarnă aluatul peste merele pe jumătate coapte și pune prăjitura la copt pentru 25-30 minute. Testează cu o scobitoare să fie făcut la mijloc. Imediat după ce ai scos-o din coptor, pune o farfurie deasupra formei și întoarce-o cât timp caramelul e încă moale. Din ingredientele menționate ies 8 porții.

Rețeta video: https://www.instagram.com/p/CllBoJfjQbg/