Familia Toneli

Bianca Lixandru – Toast cu ou

O combinație clasică și simplă care necesită doar 3 ingrediente: pentru fiecare felie de pâine am folosit jumătate de avocado și câte un ou. Am folosit ouăle Ovital îmbogățite natural cu Omega 3, de la Familia Toneli, pe care le-am gătit în 4 moduri diferite: fiert, poșat, scrambled și sub formă de ochi fără ulei. ?

Câteva sfaturi pentru gătit ouăle:

▫️ Fiert: după ce ai fiert oul, pune-l direct din apa fierbinte într-un bol cu apă cu gheață. Șocul termic ajută ca albușul să se strângă puțin și să se desprindă singur de coajă și se va decoji mult mai ușor.
▫️ Poșat: am pus o lingură plină de oțet în apă când a ajuns la punctul de fierbere. Am folosit apoi o lingură mare ca să pun oul în apă și să evit să nu se descompună albușul. Când a început să se gătească întreg, l-am răsturnat și am făcut un vârtej de apă în jurul lui, ca să fiu sigură că nu se descompune în continuare.
▫️ Scrambled: folosește o tigaie antiaderentă și amestecă continuu în ou cât timp se gătește, ca să nu se prindă.
▫️ Ochi fără ulei: și aici e nevoie de o tigaie antiaderentă și trebuie să folosești un capac, astfel că oul se gătește la abur. Poți ajuta procesul punând câteva picături de apă lângă ou, care se vor evapora și vor crea și mai mult abur.

Cam astea sunt cele mai importante lucruri de care țin cont când gătesc ouăle, însă dacă aveți și alte sfaturi, le primesc cu drag. ?

Rețeta video: https://www.instagram.com/p/CwfW8i0IYV_/?hl=ro