Familia Toneli

Bianca Lixandru – Tort diplomat

Bianca Lixandru – Tort diplomat

Tort diplomat festiv, perfect pentru a aduce primăvara în casă. 🌸 Pentru culoarea naturală și gustul excelent, atât pentru cremă, cât și pentru blat, am folosit Ouăle Ovital îmbogățite cu Omega 3 de la @familiatoneli, ce provin de la găini crescute în aer liber. Este un desert echilibrat, potrivit pentru toată familia. ❤

📖 Ingrediente:

Pentru blat (pandișpan simplu):
▫️ 2 ouă
▫️ 50g zahăr sau alt îndulcitor granulat
▫️ 50g făină cernută
▫️ vanilie și puțină sare

Pentru cremă:
▫️ 2 ouă
▫️ 100g zahăr sau alt îndulcitor granulat
▫️ 10g gelatină
▫️ 300ml smântână pentru frișcă
▫️ 250g fructe (eu am folosit fructe din compot: piersici, cireșe, ananas, căpșuni)
▫️ miezul de la o jumătate de păstaie de vanilie, esență de portocală

Pentru decor:
▫️ 100ml smântână pentru frișcă
▫️ fructe la alegere

👩🏼‍🍳Mod de preparare:

Separă ouăle și bate albușurile cu puțină sare până obții o spumă tare. Adaugă zahărul și mixează până la o spumă lucioasă. Incorporează gălbenușurile încet în spumă, apoi adaugă făina cernută și vanilia amestecând ușor, cu o spatulă. Toarnă aluatul într-o tavă de tort, unsă cu unt și tapetată cu făină (tava mea are diametrul de 18 cm). Pune aluatul la copt în cuptorul preîncălzit, la 170C timp de 15-20 de minute. Între timp, hidratează gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Amestecă ouăle cu zahărul și vanilia, într-un bol metalic. Încălzește amestecul la bain-marie, amestecând continuu, până când începe să se îngroașe. Adaugă apoi gelatina hidratată și amestecă până se dizolvă complet. Lasă crema să se răcească la temperatura camerei. Separat, mixează smântâna într-un bol rece până când obții o frișcă tare. Incorporează treptat frișca în crema de ouă răcită cu o spatulă. Adaugă fructele și esența de portocală și amestecă ușor. Taie blatul răcit complet în jumătate. Așează prima foaie de blat într-un inel pentru torturi și toarnă crema peste blat. Pune cealaltă foaie de blat deasupra și apasă ușor. Lasă tortul la rece cel puțin 4 ore, până când crema se întărește. Înainte de servire, decorează cu fructe proaspete și frișcă.

Rețeta video: https://www.instagram.com/p/CqpxCelu7Pb/