E sezonul fructelor de vară, iar mie îmi place să încerc cât mai multe deserturi cu ele.
Iar pentru un aluat reușit, am nevoie de ouă de calitate. Am folosit și de această dată ouă Toneli Kids, marca @familiatoneli ➡️
?Acestea sunt bogate în vitamina B12 și sunt sursă de Vitamina A și Omega 3.
Sunt provenite de la găini crescute la sol, cu acces în aer liber și hrănite doar cu cereale nemodificate genetic.
Ingrediente (pentru 6 băscuțe):
Aluat:
✅360 g făină (+/- 30 g)
✅160 ml lapte
✅60 g unt topit
✅1 ou
✅20 g drojdie proaspătă
✅1 linguriță zahăr
Umplutură:
✅200 g căpșune
✅2 linguri zeamă lămâie
✅150 ml suc de mere (natural)
✅3 linguri miere
✅6 linguri brânză ricotta (aproximativ 150 g)
PS: puteți înlocui umplutura direct cu magiun/gem/dulceață + ricotta
Pentru uns:
✅1 gălbenuș
✅semințe de mac
Mod de preparare:
Amestecăm drojdia cu laptele călduț și zahărul. Lăsăm la dospit aproximativ 10-15 minute.
Adăugăm oul, untul topit și ulterior punem treptat făina cernută – frământăm până obținem un aluat ușor elastic nelipicios. La nevoie, mai putem adăuga puțină făină.
În timp ce aluatul crește (îl lăsăm cam o oră), ne ocupăm de umplutură.
Într-o cratiță punem sucul de mere și îl lăsăm pe foc până scade cam la jumătate. Spălăm fructele, le tăiem în bucăți mici, turnăm peste ele sucul de lămâie și le adăugăm peste suc.
Lăsăm să fiarbă la foc mic până se evaporă surplusul de apă și se îngroașă puțin și la răcit cu ele.
Ricotta o amestecăm cu un tel cu mierea.
Împărțim aluatul în 6 părți. Formăm bile pe care le aplatizăm cu un pahar astfel încât să avem un spațiu suficient pentru umplutură.
Adăugăm în mijloc o lingură de ricotta, apoi o lingură de căpșune.
Lăsăm bărcuțele să crească 10 minute și le ungem cu gălbenuș. Presărăm mac și le coacem la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru aproximativ 35’.
Rețeta video: https://www.instagram.com/p/CthBEi8ofpu/