Un desert rapid, pentru cei mici, cu ingrediente “curate” și o alternativă sănătoasă la toate budincile din comerț.
Eu am folosit ouă Toneli Kids, marca @familiatoneli ➡️
?Acestea sunt bogate în vitamina B12 și sunt sursă de Vitamina A și Omega 3. Sunt provenite de la găini crescute la sol, cu acces în aer liber și hrănite doar cu cereale nemodificate genetic.
Ingrediente:
Pentru partea galbenă:
✅250 ml lapte
✅2 gălbenușuri de ou
✅20 g amidon de porumb (1 lingură)
✅2 linguri miere
✅1 linguriță extract pur de vanilie
Pentru “pete” (partea neagră):
✅100 ml lapte
✅1 gălbenuș
✅15 g amidon de porumb (3/4 lingură)
✅1 lingură miere
✅2 linguri carob
Mod de preparare:
Cele 2 budinci se fac separat, cu mențiunea că la cea neagră, carobul se adaugă odată cu amidonul.
Amestecăm bine cu un tel gălbenușurile cu mierea. Se adaugă aroma de vanilie și amidonul. Apoi se încorporează treptat laptele fierbinte (se încălzește laptele până la punctul de fierbere).
Punem din nou toată compoziția la foc mic și amestecăm continuu până se îngroașă.
Așezăm budinca astfel: punem din compoziția galbenă un strat, apoi cu un poș sau cu o pungă pe care o tăiem la un capăt punem din compoziția cu carob. Și continuăm până umplem recipientul.
Am decorat pe deasupra cu cocos (fulgi și chips).
Rețeta video:https://www.instagram.com/p/CsTqNsrIObq/