Familia Toneli

Carmen Trică – Lapte de pasăre

Ingrediente😕
?1 litru lapte
?5 ouă
?Pudră de vanilie
?1 lingură amidon
?2 linguri zahăr (cantitatea de zahăr se poate modifica după gust sau se pot folosi înlocuitori)
?scorțișoară pentru decor
?miere după gust

Mod de preparare:?
Mixăm albușurile cu o lingură de zahăr până trece testul “bezelei”. Punem laptele la fiert la foc mic și când începe să fiarbă luăm câte o lingură din spuma de albușuri și le punem în oala cu lapte cu grijă. Timp de 1 minut trebuie fierte pe ambele părți la foc mic, apoi le scoatem pe o farfurie și așa procedăm cu toată cantitatea de albușuri. Apoi oprim focul laptelui și mixăm gălbenușurile cu vanilia și 1 lingură zahăr (sau după preferințe) până obținem o cremă deschisă la culoare. Peste ele adăugăm puțin câte puțin lapte fierbinte și mixăm. La final adăugăm amidonul și mai punem pe foc mic 5 minute totul să fiarbă amestecând continuu.
După ce se mai răcește crema, punem câtă miere dorim să o îndulcim.
Apoi peste crema adăugăm albușurile și un praf de scorțișoară.

Rețeta video:

https://www.instagram.com/p/Cj16tziDeJy/