Pentru copilașii noștri, întotdeauna trebuie să acordăm atenție la alimentația lor, la preparatele pe care le oferim, dar și la ingredientele folosite care trebuie să fie de calitate.
Ingredientul de bază în această rețetă este oul. Eu am folosit ouă Toneli Kids, marca @familiatoneli ➡️
?Acestea sunt bogate în vitamina B12 și sunt sursă de Vitamina A și Omega 3.
Sunt provenite de la găini crescute la sol, cu acces în aer liber și hrănite doar cu cereale nemodificate genetic.
Ingrediente:
?400 g brânză de vaci (6,5% grăsime, din aceea dulce)
?400 g smântână (minimum 25% grăsime)
?90 g griș de grâu
?40 g carob
?4 linguri miere (sau după preferințe)
?4 ouă (marca @familiatoneli am folosit eu)
?8 g praf de copt BIO (2 lingurițe rase cu praf de copt)
?1 linguriță extract pur de vanilie
?unt pentru a unge tava
Mod de preparare:
➡️Am mixat brânza de vaci cu mierea, extractul de vanilie și ouăle pana la omogenizare.
➡️Am adăugat apoi smântâna, grișul și praful de copt și am mixat din nou.
➡️Am împărțit compoziția în 2 părți. Într-o parte am pus carobul și am omogenizat (tot cu mixerul).
➡️Într-o tavă (unsă cu unt) am turnat câte o lingură din fiecare compoziție (albă+neagră) până le-am finalizat.
➡️Am copt pasca în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 1 h (până s-a rumenit ușor pe deasupra). Timpul poate să difere în funcție de cuptor.
➡️Pasca se va umfla în cuptor pe margini, dar când se va mai raci, își va reveni la forma inițială.
➡️Se poate servi ca atare sau cu extra miere, sos de fructe etc.
➡️Are o textură ușor umedă, ca cea a unei budincuțe.
Rețeta video: https://www.instagram.com/p/Cq8IXUQof4A/