Combinația asta de pufoșenie cu fructe și cremă de brânză e delicioasă. ?
???Ingrediente (pentru 9 rulouri):
Aluat:
?600 g făină (se mai poate adăuga aici în funcție de mărimea oului și tipul făinii)
?350 ml lapte călduț
?80 g unt topit
?25 g drojdie proaspătă
?1 ou + 1 gălbenuș (am folosit Toneli Kids @familiatoneli)
?un praf de sare
Pentru umplutură:
?2 linguri zahăr de cocos
?aproximativ 400 g fructe de pădure (eu am ales afine, mure și zmeură)
?zeama de la 1/2 lămâie
Pentru cremă:
?200 g cremă de brânză simplă
?3 linguri miere
?coaja de la o lămâie netratată
?1 plic zahăr vanilat (opțional)
Mod de preparare:
Am dizolvat drojdia proaspătă în laptele călduț. Am lăsat 5-10’. Am adăugat apoi untul, oul, gălbenușul, sarea și la final treptat făina cernută. Am început să frământ timp de 5’ (aici mai adăugați făina cât cuprinde dacă e nevoie pentru a forma un aluat nelipicios, dar ușor elastic în același timp).
Am lăsat la crescut până și-a dublat volumul.
Între timp, am pregătit umplutura: am pus într-o tigaie fructele, zahărul de cocos și zeama de lămâie și am lăsat pe foc până s-a îngroșat și a devenit un sos gros. L-am lăsat la răcit.
Am întins aluatul până am obținut un dreptunghi (aproximativ 40 cm cu 25 cm), am întins umplutura și am rulat strâns începând cu partea lungă.
Am tăiat apoi cu in 9 părți egale (eu am folosit ață dentară) și le-am așezat pe o foaie de copt într-o tavă.
Le-am lăsat să crească 15’ și le-am băgat la cuptor la 180 grade pentru aproximativ 25-30 minute (să se rumenească ușor așa ca în video).
Cât încă sunt calde, adăugăm crema pe deasupra (formată prin omogenizarea tuturor ingredientelor de la secțiunea “pentru cremă”).
Ies atât de pufoase, aromate și bune de tooot. Merg perfect așa simple sau lângă o cana cu lapte.
Rețeta video: https://www.instagram.com/p/Cu1yeVJIEda/