Ingrediente (pentru 7 bucăți):
?Pentru aluat:
?300 g făină
?40 ml ulei (de măsline am folosit eu)
?10 g drojdie proaspătă
?1 gălbenuș de ou (am folosit Toneli Kids de la @familiatoneli).
?150 ml lapte călduț
?Pentru umplutură:
?1 piept de pui
?2 mâini porumb
?aproximativ 80 g mozzarella rasă
?puțin pătrunjel
?condimente: sare, piper, boia dulce
?Pentru uns:
?1 ou
?semințe de susan
Mod de preparare:
Pentru aluat: am dizolvat drojdia în laptele călduț. Am lăsat să stea 10’. Am adăugat apoi gălbenușul, uleiul și făina treptat și am frământat 5-10 minute până a devenit un aluat nelipicios și elastic. În funcție de tipul ei, poate fi nevoie de mai puțină sau de mai multă făină.
L-am lăsat să crească până și-a dublat volumul.
Între timp, m-am ocupat de umplutură: am tocat puiul bucăți mici, am condimentat după gust cu sare, piper și boia și l-am gătit într-o tigaie cu puțin ulei de măsline.
Când carnea este aproape gata, se adaugă și porumbul, iar la final pătrunjelul.
Am împărțit aluatul în 7 părți. Pe fiecare am întins-o cu sucitorul în formă de dreptunghi. Într-o parte am pus o lingură de umplutură de pui, apoi o lingură de mozzarella, iar pe cealaltă parte tăiem fâșii – vezi video.
Lipim bine partea cu umplutura.
Le punem pe o foaie de copt într-o tavă și le mai lăsam să crească 15’. Le ungem cu ou, presărăm semințe de susan și le coacem la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 30-35 minute (sau până devin ușor aurii pe deasupra).
Rețeta video:https://www.instagram.com/p/Cs5OOLfofRN/


