Familia Toneli

Carmen Trică – Rulouri cu pui și mozzarella

Carmen Trică – Rulouri cu pui și mozzarella

Ingrediente (pentru 7 bucăți):

🔷Pentru aluat:
🔸300 g făină
🔸40 ml ulei (de măsline am folosit eu)
🔸10 g drojdie proaspătă
🔸1 gălbenuș de ou (am folosit Toneli Kids de la @familiatoneli).
🔸150 ml lapte călduț

🔷Pentru umplutură:
🔸1 piept de pui
🔸2 mâini porumb
🔸aproximativ 80 g mozzarella rasă
🔸puțin pătrunjel
🔸condimente: sare, piper, boia dulce

🔷Pentru uns:
🔸1 ou
🔸semințe de susan

Mod de preparare:

Pentru aluat: am dizolvat drojdia în laptele călduț. Am lăsat să stea 10’. Am adăugat apoi gălbenușul, uleiul și făina treptat și am frământat 5-10 minute până a devenit un aluat nelipicios și elastic. În funcție de tipul ei, poate fi nevoie de mai puțină sau de mai multă făină.
L-am lăsat să crească până și-a dublat volumul.
Între timp, m-am ocupat de umplutură: am tocat puiul bucăți mici, am condimentat după gust cu sare, piper și boia și l-am gătit într-o tigaie cu puțin ulei de măsline.
Când carnea este aproape gata, se adaugă și porumbul, iar la final pătrunjelul.

Am împărțit aluatul în 7 părți. Pe fiecare am întins-o cu sucitorul în formă de dreptunghi. Într-o parte am pus o lingură de umplutură de pui, apoi o lingură de mozzarella, iar pe cealaltă parte tăiem fâșii – vezi video.
Lipim bine partea cu umplutura.
Le punem pe o foaie de copt într-o tavă și le mai lăsam să crească 15’. Le ungem cu ou, presărăm semințe de susan și le coacem la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 30-35 minute (sau până devin ușor aurii pe deasupra).

Rețeta video:https://www.instagram.com/p/Cs5OOLfofRN/