Familia Toneli

Carmen Trică – Turtă dulce fără zahăr

Ingrediente (pentru o tavă de aragaz plină cu turta dulce):

?250 g făină (se mai poate adăuga în funcție de cum iese aluatul la final)
?100 g unt la temperatura camerei
?2 ouă
?3 linguri miere
?1 linguriță bicarbonat de sodiu
?Arome: 1 vârf de linguriță cu nucșoară, 1 linguriță și jumătate cu scorțișoară, 1/2 linguriță praf de ghimbir.

Mod de preparare:

Amestecăm într-un vas: făina, bicarbonatul de sodiu și condimentele. În alt vas, omogenizăm untul, ouăle și mierea. Unim apoi aceste compoziții și frământăm până obținem un aluat nelipicios – mai adăugăm făină cât cuprinde.

Lăsăm aluatul la frigider pentru 1 h.
Îl întindem apoi cu sucitorul și tăiem forme din el (foaia de aluat nu trebuie să fie groasă pentru că în cuptor se dublează volumul).
Le așezăm pe o foaie de copt și le introducem la cuptor la 190 grade pentru 12 minute (nu mai mult!)

Rețeta video:

https://www.instagram.com/p/CjneaI2Dj67/