Familia Toneli

Casiana Constantin – Ouă la cuptor

OU PE PAT DE PÂINE LA CUPTOR – o idee de mic dejun delicios și foarte ușor de pregătit. Dacă vrei să încerci și altceva în afară de clasicele ochiuri îți recomand să încerci această variantă. Sunt sigură că o să îți placă. ☺️

Ingrediente (pentru 2 porții):

  • 2 felii de pâine
  • 2 ouă bio @familiatoneli
  • 1 felie șuncă (sau salam/ bacon)
  • aprox. 50 g mozzarella rasă
  • unt
  • sare/piper

Mod de preparare:

Cu ajutorul unei cupe sau al unui polonic apăsăm și facem o adâncitură în interiorul feliilor de pâine. Punem feliile de pâine într-o tavă (cu hârtie de copt).

Punem câteva feliuțe mici de unt pe marginea feliilor de pâine, de jur împrejur (vezi video), adăugăm mozzarella rasă, cubulețe de șuncă, salam, bacon sau ce îți place ție mai mult, iar în mijloc spargem câte un nou.

Condimentăm cu sare, piper și introducem în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru aproximativ 15 minute.

Pentru gălbenușurile moi decât cele din video, lasăm la cuptor mai puțin de 15 minute, cam 12 minute. Verificăm mereu consistența oului și îl scoatem din cuptor atunci când s-a gătit așa cum ne place.

Rețeta video: https://www.instagram.com/reel/C8tZi9Do83i/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==