Familia Toneli

Casiana Constantin – Prăjitură cu bezea

Una dintre cele mai bune prăjituri încercate până acum. Blat delicios cu unt, fructe dulci-acrișoare și un strat pufos de bezea ce se topește în gură, un deliciu!

Ingrediente:
Pentru blat:

  • 400 g făină albă
  • 200 g zahăr pudră
  • 6 ouă @familiatoneli
  • 200 g unt moale
  • 100 ml lapte
  • 50 ml apă minerală
  • 1 plic praf de copt
  • 1 linguriță vanilie
  • fructe: eu am folosit afine și caise, dar poți folosi cireșe, vișine, prune, piersici, etc.

Pentru bezea:

  • 5 albușuri
  • 100 g zahăr pudră
  • un praf de sare

❗️Important: ouăle, untul, laptele, apa minerală trebuie să fie la temperatura camerei.

Mod preparare:
Separăm albușurile de gălbenușuri. Frecăm gălbenușurile cu 100 g zahăr pudră până devin cremoase. În alt bol amestecăm bine untul moale cu telul până devine cremos, apoi adăugăm treptat gălbenușurile. Punem vanilia, laptele și apa minerală. Adăugăm treptat făina amestecată cu praful de copt. Batem albușurile cu un praf de sare și restul de 100 g zahăr pudră, pe care îl vom adăuga treptat până obținem o spumă lucioasă. O încorporăm apoi în aluatul obținut anterior cu ajutorul unei spatule. Turnăm compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt (am folosit o tavă 27x38cm), punem fructele deasupra și coacem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 25-30 minute.
Pentru bezea procedăm la fel: mixăm albușurile cu puțină sare și zahărul pudră.
Scoatem prăjitura din cuptor, întindem bezeaua deasupra și introducem din nou în cuptor, la 170 de grade pentru aproximativ 15 minute sau până devine aurie. Lăsăm să se răcească și savurăm cu multă poftă.
Pont: udă cuțitul cu apă rece de fiecare dată când tai prăjitura, astfel se va tăia frumos.

Rețeta video: https://www.instagram.com/reel/C-Aut3DIufr/