Familia Toneli

Casiana Constantin – Prăjitură Figaro

PRĂJITURA FIGARO – sau prăjitura cu gust de copilărie. O bunătate de prăjitură, în care aluatul fraged cu unt, crema delicioasă cu nucă și gustul acrișor al gemului, se completează perfect. Se face foarte ușor și ai nevoie doar de câteva ingrediente.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 1 ou @familiatoneli
  • 100 g zahăr
  • 250 g unt moale
  • 400 g făină
  • 1 plic praf de copt (10g)

Pentru cremă:

  • 4 ouă @familiatoneli
  • 250 g nucă măcinată
  • 200 g zahăr
  • Mai avem nevoie de gem. Eu am folosit de prune.

Mod de preparare:

Eu am copt prăjitura aproximativ 50 minute. Inițial am setat cuptorul la 180 grade, apoi după vreo 30 minute am redus temperatura la 170 grade. Timpul diferă în funcție de cuptor.
????Foarte important: fiind o prăjitură fragedă, trebuie lăsată să se răcească bine înainte de a o tăia, pentru un aspect cât mai frumos. Ideal a doua zi. Eu aici nu am avut răbdare și am tăiat-o caldă. ????

Modul de preparare complet se vede în video: https://www.instagram.com/reel/C6aik6doVnl/