TARTĂ CU CĂPȘUNE ȘI BUDINCĂ DE CIOCOLATĂ – desertul copilăriei mele pe care bunica îl pregătea în fiecare vară atunci când căpșunile dulci își făceau apariția în grădina noastră. Super ușor de pregătit, cu minim de efort, această tartă poate fi alegerea ideală atunci când îți este poftă de ceva dulce gătit acasă.
Ingrediente:
● 4 ouă @familiatoneli
● 4 linguri de zahăr
● 4 linguri de făină
● 1/2 plic praf de copt
● 1 plic zahăr vanilat 10 g
● 1 plic budincă de ciocolată 50 g
● 450 ml lapte + 4 linguri zahăr pentru budincă
● 2 pliculețe gelatină de 10 g
● aproximativ 400 g căpșuni
Modul de preparare:
Făina am cernut-o înainte, apoi am amestecat-o cu praful de copt.
Am folosit o tavă cu diametrul de 27cm, pe care am tapetat-o cu unt, făină, iar pe fundul ei am pus foaie de copt.
Am copt cam 20 minute, dar cel mai simplu se verifică cu scobitoarea. Imediat ce se scoate din cuptor se răstoarnă pe un tocător de lemn și se ia foaia de copt.
Pentru budincă și gelatină am respectat instrucțiunile de pe plicuri. Mai multe detalii în video.
Rețeta video: https://www.instagram.com/reel/C73VJncohcx/