Familia Toneli

Certificarea BIO, un proces riguros necesar

Produsele BIO, inclusiv Familia Toneli BIO, sunt certificate de un organism autorizat, care atestă dacă modalitatea de producție a acestora respectă standardele ECO, conform legislației în vigoare.

Astfel, tot lanțul de producție trebuie să fie certificat, plecând de la terenul pe care este amplasată ferma, apoi halele/ fermele în care cresc păsările – fiecare adăpost trebuie să aibă un maxim de 3.000 capete, să fie 6 capete/mp la interior și 4 mp/cap la exterior, apoi furajul este și el certificat ecologic, și în cele din urmă ouăle, la rândul lor, sunt certificate ca produs ecologic.

De asemenea, tot procesul de sortare și ambalare se realizează de către operatori certificați ecologic. Produsul final – oul ecologic – trebuie comercializat de către un operator certificat pentru agricultură ecologică și se va vinde numai către clienți certificați pentru depozitarea și comerțul de produse provenite din agricultura ecologică.

Practic fiecare etapă este certificată pentru agricultura ecologică. Dacă în lanțul de producție intervine un singur operator care nu este certificat pentru agricultură ecologică – atunci tot ce este făcut anterior se declasează și este sancționat operatorul care a făcut tranzacție către cineva care nu este certificat.

Care sunt principalele caracteristici ale oului Familia Toneli BIO?
Produsele bio, în general, sunt percepute ca fiind naturale, mai nutritive și automat mai benefice pentru sănătate.

Atenție, nu neapărat se poate spune că produsul bio este mai gustos sau arată mai bine decât produsul convențional! Nu acesta este, neapărat, principiul produsului bio. Aici primează partea de „sănătate și siguranța alimentației”.

Despre ouăle Familia Toneli BIO putem spune simplu că avem întrunite toate condițiile posibile astfel încât să oferim consumatorului un produs curat, sigur, neafectat în vreun fel de tot ce înseamnă mediul extern și cu siguranță savuros atunci când este gătit corect, adică poșat sau fiert și nu prăjit în ulei.

Precizăm că ouăle ecologice le deosebim la raft de celelalte prin faptul că au inscripționate pe ele codul 0 – exemplul nostru: 0 RO DB 023.