Muffins dulci-acrișoare pline de afine, dar și cu glazură de lămâie. Afine+lămâie = love!
E sezon de afine și e și păcat să nu profităm de aceste bijuterii pline de nutrienți.
Rețeta este în colaborare cu Familia Toneli, am folosit ouă din gama “La Curte”, ouă de la găini hrănite cu cereale de cea mai bună calitate, găini cu acces la aer curat, iarbă și soare. ❤️
Ingrediente (pentru 12 bucăți):
* 3 ouă
* 90g zahăr
* 110g unt topit și răcit
* 6g coajă de lămâie
* 200g făină
* 6g praf de copt
* 150g afine proaspete (sau decongelate)
Pentru glazură: 90g zahăr pudră și zeamă de lămâie. Se adaugă treptat zeamă de lămâie până glazura are consistența dorită.
Temperatură cupror: 180°C
Timp coacere: 25-30 minute (până scobitoarea iese uscată din ele)
Rețeta video: https://www.instagram.com/p/CwFJoK4o-xh/?hl=ro