Familia Toneli

Corina Ureche – Budincă de dovlecel cu ou și brânză

Această rețetă face parte din colecția de bunătăți pregătite alături de Corina Ureche, o bună prietenă a Familia Toneli. Corina a folosit pentru această rețetă ouăle din gama “La curte” – ouă free range, hrănitoare, provenite de la găini care primesc hrană de cea mai bună calitate.

Budincă de dovlecel la cuptor, o mâncare de vară, cu multe proteine, sățioasă și super simplu de pregătit. Începem?

De ce aveți nevoie pentru a pregăti și voi budincă de dovlecel la cuptor?

Ingrediente:


● 800g dovlecel
● 400g brânză cottage
● 4 ouă “La curte” de la Familia Toneli
● 200g cașcaval/mozzarella
● 1 cățel mic de usturoi
● 1/2 linguriță unt
● 1/2 linguriță sare
● 1/2 linguriță piper
● 1 linguriță oregano uscat

Mod pregătire:

  1. Se feliază dovlecelul foarte subțire, se adaugă 1/2 linguriță sare și se lasă la scurs min 30 minute.
  2. Între timp se pornește cuptorul la 190°C fără ventilație și se unge cu unt o tavă 30x22cm.
  3. În blender se amestecă brânza, ouăle, sarea, piperul, oregano și cățelul de usturoi.
  4. Se toarnă amestecul peste dovlecel si se adaugă 100g cașcaval răzuit.
  5. Se pun dovleceii în tava pregătită și se pune la cuptor pentru 30 de minute.
  6. Se scoate din cuptor, se adaugă restul de 100g cașcaval și se mai lasă la copt până se rumenește pe deasupra.
  7. După coacere, budinca se lasă 10-15 minute la răcorit, apoi se poate servi alături de o salată și iaurt rece.

Este un deliciu, se potrivește și pentru prânzul din caserola de la serviciu. Poftă bună!

Rețeta video: https://www.instagram.com/p/C-nTfw8IuKD/