Această rețetă face parte din colecția de bunătăți pregătite alături de Corina Ureche, o bună prietenă a Familia Toneli. Corina a folosit pentru această rețetă ouăle din gama “La curte” – ouă free range, hrănitoare, provenite de la găini care primesc hrană de cea mai bună calitate.
Budincă de dovlecel la cuptor, o mâncare de vară, cu multe proteine, sățioasă și super simplu de pregătit. Începem?
De ce aveți nevoie pentru a pregăti și voi budincă de dovlecel la cuptor?
Ingrediente:
● 800g dovlecel
● 400g brânză cottage
● 4 ouă “La curte” de la Familia Toneli
● 200g cașcaval/mozzarella
● 1 cățel mic de usturoi
● 1/2 linguriță unt
● 1/2 linguriță sare
● 1/2 linguriță piper
● 1 linguriță oregano uscat
Mod pregătire:
- Se feliază dovlecelul foarte subțire, se adaugă 1/2 linguriță sare și se lasă la scurs min 30 minute.
- Între timp se pornește cuptorul la 190°C fără ventilație și se unge cu unt o tavă 30x22cm.
- În blender se amestecă brânza, ouăle, sarea, piperul, oregano și cățelul de usturoi.
- Se toarnă amestecul peste dovlecel si se adaugă 100g cașcaval răzuit.
- Se pun dovleceii în tava pregătită și se pune la cuptor pentru 30 de minute.
- Se scoate din cuptor, se adaugă restul de 100g cașcaval și se mai lasă la copt până se rumenește pe deasupra.
- După coacere, budinca se lasă 10-15 minute la răcorit, apoi se poate servi alături de o salată și iaurt rece.
Este un deliciu, se potrivește și pentru prânzul din caserola de la serviciu. Poftă bună!
Rețeta video: https://www.instagram.com/p/C-nTfw8IuKD/