Chec cu portocale – o rețetă simplă, de bază, pe care o puteți adapta foarte ușor. Puteți adăuga coajă de portocală în aluat, nuci sau fistic.
Ingrediente:
● 3 ouă “La curte” de la @familiatoneli
● 130g zahăr
● 110g unt moale, la temperatura camerei
● 200ml zeamă de portocale
● 280g făină
● 1 pliculeț praf de copt
● Optional 100g coajă de portocală confiată (se găsește în hypermarketuri și magazine online)
Mod de preparare:
Am folosit o tavă clasică de chec/cozonac.
Temperatură cuptor: 180°C fără ventilație
Timp coacere: 25-30 minute sau până trece testul cu scobitoarea (o scobitoare introdusă în chec iese fără urme de aluat umed).
Gustul chefului va fi mai intens în funcție de cât de aromate vor fi portocalele pe care le stoarceți. Sfatul meu este să începeți chiar de aici, de la a găsi portocale pline de aromă. Dacă dorim, adăugăm și coajă răzuită în aluat.
Ouăle din gama “La curte” sunt ouă free range, adică găinile au acces la aer liber și soare, fiind hrănite cu cereale nemodificate genetic.
Rețeta video: https://www.instagram.com/p/CzvKMvBoNT9/