Familia Toneli

Corina Ureche – Clafoutis cu prune

Clafoutis cu prune, desert de toamnă musai de testat. Clafoutis este o “budincă” cu fructe, o rețetă franțuzească care nu îți dă deloc bătăi de cap pentru că 1. se face simplu de tot și 2. ai nevoie de doar câteva ingrediente.

Pentru aluat am folosit ouă free range din gama “La curte” de la @familiatoneli. Sunt ouă de la găini hrănite cu cereale de cea mai bună calitate și care au acces la aer curat, iarbă și soare. ❤️

Ingrediente (pentru o tavă ovală 25x35cm):
– Prune
– 4 ouă
– 300 ml lapte
– 60 g zahăr
– 50 g unt topit și răcit
– 6 g coajă de portocală răzuită
– 110 g făină
– Extra: unt pentru uns tava
– 30 g zahăr brun (de adăugat în tava unsă cu unt).

Rețeta video: https://www.instagram.com/p/CxKc80toKjW/

Coacem desertul la 180°C pentru 40-45 de minute.
Este delicios rece, iar a doua zi parcă aromele sunt și mai și!