Familia Toneli

Corina Ureche – Croque Madame

Este unul dintre cele mai bune sandvișuri, are origini franțuzești și e un deliciu indiferent de ora la care doriți să îl savurați.

Ingrediente:

  • sos bechamel
  • felii de pâine
  • muștar Dijon
  • șuncă (tip Praga)
  • cașcaval

Pentru bechamel: am topit într-o oală 20 grame unt peste care am adăugat 20 grame de făină. Am amestecat bine, apoi am adăugat 200 ml lapte și am amestecat din nou până nu au mai rămas cocoloașe. Am lăsat să fiarbă la foc mic 15 minute amestecând ocazional. La final am răzuit puțină nucșoară. Sosul rezultat este suficient pentru 2-3 sandvișuri generoase.

Mod de preparare:

Separat într-o tigaie unsă cu unt am prăjit 4 felii mari de pâine.

Apoi am uns feliile cu muștar Dijon, pe o felie am întins o lingură generoasă de bechamel, am așezat un strat generos de brânză răzuită, am așezat felii de șuncă, am pus din nou brânză și deasupra o felie de pâine prăjită. Am uns felia cu sos bechamel și am adăugat extra brânză.

Am dat sandvișurile la cuptor la 17- grade până brânza s-a topit și s-a rumenit. Între timp am pregătit ouă ochiuri și le-am adăugat peste sandvișurile proaspăt scoase din cuptor. Râșniți puțin piper peste ou, iar rezultatul final este incredibil de bun!

Rețeta video: https://www.instagram.com/p/CtyEJnfoPza/