Familia Toneli

Corina Ureche – Drob reinterpretat

Corina Ureche – Drob reinterpretat

Chiftea de carne sau chec de carne cu ouă fierte, aperitivul perfect pentru masa de Paște. Chiftelele sunt printre aperitivele foarte îndrăgite de toți românii, dar ele necesită destul de mult timp pentru pregătire. Dar ce spuneți de o “chiftea uriașă”, coaptă și nu prăjită, care se face mult mai rapid și astfel câștigăm și timp pentru noi? Practic, avem compoziția clasică de chiftele în care am adăugat ceapă verde și leurdă care sunt în plin sezon. Un deliciu!
Eu am folosit o tavă de chec, dar la fel de bine se poate pregăti și în formă rotundă cu pereți detașabili.
Am folosit ouă free range de la găini cu acces în aer liber, soare și iarbă, din gama “La curte” de la @familiatoneli.


Ingrediente:
– 1kg carne tocată (porc-vită)
– 3 ouă proaspete
– 4 ouă fierte (tari)
– 5 fire ceapă verde tăiate mărunt
– 1 legătură leurdă mărunțită
– 100g pesmet
– 1 linguriță cu vârf sare
– 1 linguriță piper


Mod de preparare:

Amestecăm într-un bol toate ingredientele, în afară de ouăle fierte. Putem amesteca manual sau cu un robot de bucătărie pentru a ne asigura că avem o compoziție omogenă.
În tavă așezăm hârtie de copt. Punem jumătate din compoziție și o apăsăm cu o lingură formând un mic șanț în mijloc. Aici așezăm ouăle fierte, apoi le acoperim cu restul de compoziție de carne. Avem grijă să apăsăm carnea pentru a umple orice gol din jurul ouălor.
Dăm tava la cuptorul încins la 175°C pentru 60 de minute. La jumătatea timpului de gătire eu am scurs sucurile lăsate în tavă pentru a obține o rumenire frumoasă pe deasupra.
După gătire lăsăm chifteaua să se răcorească în tavă, apoi o scoatem pentru a se răci complet.

Rețeta video: https://www.instagram.com/p/Cqs_MfEokK-/