Familia Toneli

Corina Ureche – Negresă cu gem și bezea

Corina Ureche – Negresă cu gem și bezea

Negresă cu gem și bezea, una dintre prăjiturile pe care vi le recomand să le testați cu ocazia sărbătorilor. Dar nu numai, puteți să pregătiți această negresă când vreți voi, transformă ea orice zi într-o sărbătoare.

Chiar vreau să îmi spuneți dacă și voi cunoașteți această prăjitură și cum ii spuneți. În orășelul de unde vin a existat o perioadă în care de Crăciun, în orice casă mergeai, găseai un platou cu Negresă cu gem și bezea. Era o bucurie, o competiție neanunțată între gospodine. ❤️

Ingrediente:
-5 ouă din gama “La curte” de la @familiatoneli, ouă free range
-200 grame unt (la temperatura camerei)
-150 ml lapte
-200 g zahăr
-2 linguri de cacao
-200 g făină
-1/2 pliculeț praf de copt
-200g gem de caise
-Un praf de sare
-Esență/extract vanilie

Mod de preparare:
Pentru blat am mixat 1 ou întreg cu 4 gălbenușuri, cu untul și 100g zahăr. După 6-7 minute am adăugat laptele, vanilia, făina amestecată cu praful de copt și cacaua. Am amestecat și am turnat compoziția într-o tavă 28×22 cm.
Am copt blatul la 180°C (fără ventilație) până a trecut testul cu scobitoarea (aproximativ 25 minute).
Cât s-a copt blatul am mixat cele 4 albușuri rămase cu un praf de sare. Am adăugat treptat restul de 100g zahăr și am mixat până am obținut o bezea fermă, lucioasă.
Peste blatul copt și fierbinte am pus dulceața, iar deasupra am întins bezeaua. Am dat din nou la cuptor pentru aprox 10-15 minute până bezeaua s-a rumenit puțin deasupra.

După coacere, Negresa cu gem si bezea se lasă la răcit, apoi se porționează. Recomand ca bezeaua sa fie tăiată cu un cuțit cu lama încălzită.

Se poate folosi și alt gem, dar mie îmi place cel de caise. Vă recomand și vouă să folosiți un gem dulce-acrișor.

Rețeta video: https://www.instagram.com/p/C0t8QzMoClR/