Familia Toneli

Corina Ureche – Ouă murate

Ouă murate cu ghimbir și turmeric, azi. Cum le consumăm?
În salate, în aperitive, cu noodles cu legume și sos de soia, feliate în sandvișuri. Sunt potrivite chiar și ca ouă umplute. Musai să le testați!


Ingrediente:

  • 8 Ouă din gama “La curte” de la @familiatoneli
  • 350ml apă
  • 150ml oțet
  • 2 căței mari de usturoi feliați subțire
  • 3cm rădăcină ghimbir curățat și feliat subtire
  • 40g zahăr
  • 5g sare
  • 2 foi de dafin
  • 6g turmeric pudră

Mod de preparare:

Fierbem ouăle tari, le decojim și le așezăm într-un borcan.
Separat amestecăm toate ingredientele pentru marinadă și le punem pe foc unde le fierbem 5 minute. Turnăm marinada peste ouă, punem capac, agităm borcanul și lăsăm să se răcească la temperatura camerei, apoi le mutăm în frigider.
Ouăle pot fi consumate de a doua zi, dar dacă aveți răbdare 2-3 zile ele vor avea un gust mai intens, delicios. O dată pe zi ar fi bine să agitați borcanul.
Rezistă foarte bine la frigider până la o lună.

P.S. înlocuiți turmericul cu putina sfeclă pentru a obține ouă roz-mov. Sunt superbe!

Rețeta video: https://www.instagram.com/p/CyU7dbfohT6/