Familia Toneli

Corina Ureche – Papanași fierți

Papanași fierți, pufoși, înveliți în pesmet auriu.

O nouă rețetă alături de cei de la @familiatoneli. Ca de obicei, am folosit ouă free range din gama “La curte”. Ouăle provin de la găini cu acces la iarbă și soare și sunt alegerea mea numărul unu atunci când nu am ouă de la găinile părinților.


Ingrediente

  • 400g brânză proaspată de vaci bine scursă de zer
  • 2 ouă
  • 60g zahăr
  • 130g griș
  • Vanilie
  • Coajă răzuită de lămâie sau portocală

Pentru pesmet

  • 50g unt
  • 120g pesmet
  • 50g zahăr brun

Metoda de preparare o găsiți în video: https://www.instagram.com/p/CxmtzDBI6G5/
Cea mai bună brânză penteu papanasi este cea proaspată de vaci, nu brânză cremoasă pentru că vor ieși cleioși.

Pesmetul se ține pe foc mic și se amestecă în el pana se rumenește, dar nu se arde.

Spor la treabă!