Familia Toneli

Corina Ureche – Pască marmorată fără aluat

Pasca marmorată fără aluat sau cheesecake fără crustă, o rețetă perfectă pentru masa festivă de Paște, însă putem pregăti acest desert oricând avem poftă de ceva bun și plin de brânză cremoasă.

Este o rețetă simplă, poate fi coaptă în tăvi de diferite forme și dimensiuni. Pentru pască am folosit ouă din gama “La curte” de la @familiatoneli, de la găini cu acces în aer liber.


lngrediente:
□ 60g unt moale, la temperatura camerei
□ 140g zahăr
□ 3 ouă
□ 500g cremă de brânză (sau brânză de vaci scursă de zer și pasată în blender)
□ 1 linguriță coajă răzuită de lămâie
□ vanilie
□ 10g cacao

Mod de preparare:

Am mixat untul cu zahărul 4-5 minute. Am adăugat ouăle, rând pe rând. După fiecare ou adăugat, am mixat până acesta a fost bine încorporat în compoziția de unt cu zahăr. Am pus și coaja de lămâie, vanilia și crema de brânză. După omogenizare, am scos într-un bol 5-6 linguri de compoziție pe care le-am amestecat cu cacao.
Am pus hârtie de copt pe fundul tăvii, iar pereții acesteia i-am uns bine cu unt. Am turnat compoziția albă, iar deasupra am pus din loc în loc pe cea cu cacao, la final amestecând lejer cu o spatulă subțire.
Am copt pasca 60 de minute în cuptorul încins la 160°C. Am lăsat pasca să se răcească la temperatura camerei, apoi am pus-o la rece unde a stat peste noapte (sau 4-5 ore dacă nu avem atât de mult timp la dispoziție).

Modalități de servire: alături de fructe proaspete, dulceață sau sos de fructe ori ciocolată.

Rețeta video: https://www.instagram.com/p/CqYSc9BoNTW/