Familia Toneli

Corina Ureche – Prăjitură cu cireșe și lapte condensat

Corina Ureche – Prăjitură cu cireșe și lapte condensat

Prăjitură cu lapte condensat și cireșe sau vis de vară. Musai cu înghețată de vanilie, bine?

Puteți folosi această rețetă ca bază și de aici să adaptați. Se pot folosi și alte fructe sau mixuri sau se pot pune picături de ciocolată.

Am folosit și pentru această rețetă ouă din gama “La curte” de la @familiatoneli. Vi le recomand cu drag, provin de la găini cu acces la iarbă și soare. ☀️ Le-am testat până acum într-o multitudine de preparate dulci și sărate care mi-au ieșit perfect.

Tava folosită: 22 cm diametru

Ingrediente:
▫️350g cireșe fără sâmburi
▫️400g lapte condensat îndulcit
▫️4 ouă
▫️180g făină

▫️60g unt topit și răcit
▫️1/2 pliculeț praf de copt (pe care l-am amestecat cu făină)
▫️extract de vanilie

Mod de preparare:

Mixăm laptele condensat cu ouăle, vanilia și untul topit. Adăugăm făina și omogenizăm.
Turnăm compoziția în tavă, așezăm deasupra cireșele și dăm la cuptorul preîncălzit la 160°C (static) pentru 40 de minute sau până trece testul cu scobitoarea. Timpul poate varia în funcție de cuptoare.
Prăjitura se feliază după răcire.

Rețeta video: https://www.instagram.com/p/CtQjwOxIC5v/