O prăjitură simplă, inteligentă, magică pentru simplul fapt că din aceeași compoziție, în momentul coacerii, se aleg 2 blaturi și o cremă delicioasă.
Se pregătește din ingrediente de bază pe care sigur le aveți în bucătarie: ouă, zahăr, vanilie, unt, lapte și făină.
Am folosit ouă din gama ”La curte” @familiatoenlu, care provin de la găini ce se bucură de iarbă și soare și sunt hrănite cu cereale de cea mai bună calitate.
Ingrediente (pentru o tavă de 21-22 cm diametru):
- 5 ouă (la temperatura camerei, le scoatem din frigider cu 30 de minute înainte)
- 100 grame zahăr
- vanilie
- 125 grame unt topit și răcit
- 500 ml lapte călduț
- 80 grame făină
Mod de preparare:
Ungem tava cu unt și presărăm puțină făină. Separăm ouăle, mixăm gălbenușurile cu zahărul și vanilia, până avem o spumă fină, deschisă la culoare. Adăugăm untul și amestecăm, turnăm treptat laptele și amestecăm.
Batem albușurile până avem o spumă fermă pe care o amestecăm lejer în crema de gălbenușuri. Compoziția finală este una lichidă cu bucăți de albuș prin ea (exact ca în video). Turnăm totul în tavă și dăm la cuptorul preîncălzit la 160 grade pentru 60 de minte până are deasupra o crustă maronie-aurie. Lăsăm prăjitura să se răcească complet înainte de a o servi.
Decorul l-am făcut simplu cu zahăr pudră.
Rețeta video: https://www.instagram.com/p/CsDVR34oPvx/