Familia Toneli

Corina Ureche – Ruladă aperitiv

Dacă și vouă vă plac aperitivele și vreți să pregătiți o ruladă pentru masa festivă de Crăciun, bine v-am regăsit la rețeta de astăzi.
Este o ruladă sărată cu ingrediente puține și accesibile, nu e ceva complicat. Să îi spunem o rețetă de bază pe care o puteți face altfel și altfel și altfel. Vă dau mai jos câteva idei.


Ingrediente:

Blat:

  • 5 ouă din gama “La curte” de la @familiatoneli
  • 1/2 linguriță sare
  • 100g făină

Ouăle “La curte” sunt ouă free range de la găini hrănite cu cereale nemodificate genetic. Frumoasele au acces din plin la aer curat, iarbă și soare, le-am văzut cu ochii mei când am fost în vizită la fermele Toneli.

Umplutură:

  • 350g Cremă de brânză
  • Șuncă/salam/prosciutto
    *Dar umplutura puteți să o personalizați după plac.
    *De exemplu puteți înlocui șunca cu somon afumat. În Crema de brânză puteți să puneți cubulețe de ardei sau ciuperci. Cremă de brânză poate fi simplă cu smântână sau cu verdețuri. De asemenea, se pot pune și frunze de spanac, castraveți tăiați subțire și câte și mai câte. În aluatul pentru blat se pot adăuga verdețuri și parmezan răzuit.

Mod de preparare:
Am separat ouăle. Am mixat albușurile împreună cu sarea până am obținut o spumă fermă. Am amestecat gălbenușurile într-un bol și le-am turnat peste albușuri. Am omogenizat încet. Am pus și făina cernută și am amestecat încet.
Am pus compoziția în tava mare a cuptorului, pe hârtie de copt și am întins-o pe toată suprafața ei.
Am copt blatul 12-13 minute la 180°C. Nu mai mult de atât pentru că blatul se va usca prea tare. Cât să se rumenească ușor. După coacere am rulat blatul în hârtie de copt, iar după răcire l-am uns cu cremă de brânză și am așezat feliile de șuncă. Am rulat, am împachetat în hârtie de copt și am dat la rece (min 1-2 ore).

Complicat? Chiar deloc!

Rețeta video: https://www.instagram.com/p/C0b-kH-IBeM/