O salată de ouă este super potrivită pentru un mic dejun sau brunch indiferent de sezon, dar cu atât mai mult atunci când ne rămân ouă de la Paște și numai bine le putem și “recicla”.
În acest an am vopsit ouă “La curte” de la @familiatoneli, după metoda clasică și naturală, cu coji de ceapă. Au ieșit superbe!
Ouăle sunt din categoria free range, găinile având acces la iarbă și soare, fiind hrănite doar cu cereale de cea mai bună calitate.
Ingrediente:
- 5 ouă
- 2 avocado
- 1/2 ceapă rpșie
- mărar proaspăt
- iaurt grecesc
- 50 g telemea răzuită
- zeamă de lămâie
- sare și piper
Mod de preparare:
Am tăiat toate ingredientele mărunt (ouă, avocado, ceapă și mărar) și le-am amestecat cu iaurt și telemea, apoi am condimentat după gust cu sare, piper și zeamă de lămâie.
Ingredientele pentru salată pot varia în funcție de câte ouă fierte aveți la dispoziție, dar și în funcție de gusturile voastre. Puteți adăuga ardei gras tăiat cubulețe, bacon prăjit, ceapă verde etc.
Am pus salata în croissante alături de frunze verzi și ridichi de sezon. Au fost o minunăție!
Dați o șansă salatei, se păstrează excelent la rece 1-2 zile.
Rețeta video:https://www.instagram.com/p/CrLdpmRIRL2/