Familia Toneli

Corina Ureche – Tartă cu fructe

Tartă cu fructe și blat însiropat, desertul perfect pentru mesele de sărbătoare. Partea frumoasă este că puteți pregăti blatul cu 1-2 zile înainte de asamblare, se păstrează foarte bine.
Eu am ales o cremă cu friscă și mascarpone pentru că se pregătește super rapid, iar rețetele simple și rapide sunt prietenele mele. La fel de bine puteți pregăti și o cremă de vanilie, cu lapte și ouă. Ce vă place vouă cel mai mult!
@familiatoneli mi-a fost aproape și de această dată, am folosit ouă free range “La curte”. Le aleg mereu pentru că provin de la găini care au acces la aer liber și iarbă.

Ingrediente:
Pentru blat:
– 4 ouă separate
– 120g făină
– 4g praf de copt
– 60g zahăr
– 1 linguriță extract de vanilie
– zeamă de compot (de piersici, caise sau ananas)

Pentru cremă:
– 200ml smântână pentru frișcă (foarte rece, de la frigider)
– 250g mascarpone
– 50g zahăr pudră
– 1 linguriță extract de vanilie

Mod de preparare:

Pentru blat: Am mixat albușurile cu zahărul până am avut o spumă fermă. Am adăugat gălbenușurile pe rând, mixând încet câteva secunde după fiecare. Am amestecat făină cu praful de copt și le-am cernut în bol, apoi am amestecat cu un tel cu mișcări ample, ca blatul să iasă pufos și aerat. Am uns cu unt și tapetat cu făină o tavă de tartă și am turnat compoziția.
Am copt 30 minute la 175 C, apoi am lăsat blatul să se răcească complet.


Pentru cremaă: Am pus ingredientele într-un bol și am mixat la viteză mare 4-5 minute, până am obținut o cremă fină, fermă, dar ușor de întins.


Pentru decor: Fructe proaspete (zmeură, mure, căpșuni, coacăze), dar se potrivesc și fructele din compot.
Am însiropat blatul cu zeamă de compot. Noi preferăm blatul plin de sirop, așadar am pus din belșug. Voi însiropați după plac. Deasupra am întins crema și am ornat cu fructe.
Chiar e simplu!
Tarta trebuie să stea la rece minimum 2-3 ore înainte de servire. Vă spun și un secret: a doua zi este și mai gustoasă.
Rețeta video: https://www.instagram.com/p/Cq8VzLDITNJ/