Familia Toneli

Corina Ureche – Toast cu ou poșat

Un mic dejun hrănitor și simplu de pregătit.


Ingrediente (pentru 2 porții generoase):
* 2 bucăți avocado (copt foarte bine)
* zeamă de lămâie după gust
* sare și piper

Mod de preparare:
Am pasat avocado și am amestecat cu condimentele până am obținut o cremă. Am întins crema pe feliile de pâine prăjită.

Penteu ouăle poșate am pus la fiert 1,5 l apă. Am adăugat 30 ml oțet și o linguriță de sare.
Separat am spart ouăle în recipiente individuale. Este mult mai ușor să punem ouăle în apă dacă sunt pregătite astfel, decât să le spargem direct în apă.
Când apa a început să fiarbă (atenție să nu bolborosească foarte tare) am făcut un vârtej cu o lingură și am pus ouăle unul după altul.

Rețeta video: https://www.instagram.com/p/CuQ7qnxoz-i/