Această rețetă face parte din colecția de bunătăți pregătite alături de Daniela Niculi, o bună prietenă a Familia Toneli. Daniela a folosit pentru această rețetă ouăle free range îmbogățite cu Omega 3, vitamina D și Seleniu, potrivite pentru persoanele atente la alimentația lor.
Batoane de cheesecake, o gustare nutritivă de care te poti bucura în orice moment al zilei. O gustare, deși fără zahăr adăugat, foarte gustoasă și ușor de preparat.
Lista de ingrediente este foarte scurtă, iar modul de preparare este din categoria ”mai simplu nu se poate”. Hai să ne apucăm de treabă!
Ingrediente (foarte important este ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei):
● 500 g mascarpone
● 250 g ricotta
● 5 ouă Familia Toneli îmbogățite cu Omega 3, Seleniu și vitamina D
● 3 linguri făină de ovăz
● 80 ml smântână lichidă
● 3 linguri merișoare hidratate în rom sau cogniac
● 1 linguriță extract de vanilie
Mod de preparare:
- Amestecăm mascarpone împreună cu ricotta în bolul mixerului, adăugăm vanilia și smântâna lichidă, apoi adăugăm câte un ou pe rând.
- La final adăugăm făina și continuăm să mixăm, intregând apoi și merișoarele.
- Turnăm compoziția obținută într-o formă dreptunghiulară cu bază detașabilă și introducem în cuptorul încins la 150 de grade, pentru aproximativ 1 oră. Timpul poate varia în funcție de tipul cuptorului.
Foarte important este ca prăjitura să fie lăsată în formă până când se răcește complet și apoi ținută pe timpul nopții în frigider.
Ca și opțiuni de topping sunt foarte, foarte multe, depinde de gustul fiecăruia. Daniela a ales fructele de pădure, însă merge de minune și cu o dulceață la alegere.
Poftă bună!
Rețeta video: https://www.instagram.com/p/C-rdY7UousO/