Familia Toneli

DeMancare – Fluffy Cloud Eggs

DeMancare – Fluffy Cloud Eggs

Otilia este o maaare iubitoare de ouă, fie fierte, ochiuri, omletă, oricum ar fi, ouăle nu lipsesc din frigiderul nostru.
Dar varianta aceasta n-am mai încercat-o până acum. Albușul este moaaale și pufos, chiar ca un norișor, iar gălbenușul poate fi atât de ferm sau cremos pe cât vă place vouă.

Când am primit provocarea Toneli de a pregati un mic dejun bebelicios, am fost tare încântată și imediat m-am gândit că aș vrea să încerc această rețetă.

Ouăle din gama Toneli Kids sunt ideale atât în timpul diversificării, cât și atunci când cei mici s-au familiarizat cu alimentele ce conțin ouă.
Sunt cele mai apropiate de ouăle “de țară”, de la bunici, provenind de la găini crescute în aer liber și hrănite sănătos cu cereale nemodificate genetic.

Ouăle sunt proaspete, bogate în vitamine și omega 3 ce ajută creșterea și dezvoltarea optimă a celor mici. Și s-au potrivit de minune în acest preparat delicios.

Ingrediente:
Pentru norișori: 4 ouă proaspete
Pentru servire: felii de pâine, brânză, legume proaspete, salată

Mod de preparare:
Începem prin a separa albușurile de gălbenușuri, punând fiecare gălbenuș în alt vas. Albușurile se bat spumă până devin pufoase.
Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu puțin unt/ulei, se fac 4 norișori din albuș. În mijlocul fiecărui norișor se formează un mic “cuib” cu ajutorul unei linguri și se așează în fiecare câte un gălbenuș.
Se coc 5-10 minute la 180 C sau până când albușul devine ferm și ușor auriu.
Într-o farfurie se așează o felie de pâine, se adaugă brânză, salată și legume (după preferințe), iar desupra se așează “norișorul”din ou.

citeste reteta completa pe Instagram