Un desert pregătit fără cuptor, fresh, cu dificultate și timp de lucru reduse.
Ingrediente:
Blat:
- 250 grame biscuiți
- 100 ml unt gras
Umplutură:
- 3 gălbenușuri
- 30 grame amidon porumb
- 40 ml sirop agave
- 250-270 ml lapte
- Opțional, o linguriță vanilie
- 130 grame mascarpone
- 50 grame unt 82% grăsime
Biscuiții se mixează/sparg în robot, împreună cu untul până iau aspect de nisip umed. ¾ din compoziție se pune în tavă cu pereți detașabili, presând cu un pahar pentru a crea blatul (urcați ușor și pe pereții tortului). Cel de-al patrulea sfert, rămâne deoparte pentru mai târziu.
Într-un vas mixăm bine gălbenușurile, siropul, amidonul și vanilia până rezultă o pastă. Punem pe foc laptele și când e încălzit îl turnăm peste compoziția de ouă, amestecând continuu. Turnăm totul înapoi în cratiță și punem la foc, amestecând în continuu pentru a evita cocoloașele. În 2-3 minute, budinca e gata, punem untul rece și incorporăm, apoi trebuie să o lăsăm la racit complet, acoperind-o cu o folie pentru a nu-și crea acea pojghiță.
Când e complet rece, adăugăm mascarpone și mixăm cu mixerul, până obținem crema. O adăugăm în vasul de tort, peste blatul de biscuiți, nivelăm și presărăm restul de biscuiți pe deasupra. Se lasă la rece măcar 3-4 ore și apoi se decorează și se servește.
*Timpul de lucru e de aproximativ 20 de minute.
Rețeta video: