Familia Toneli

Denisa Muraru – Tort cu ciocolată și zmeură

Ingrediente:

  • 100g banană
  • 100g unt
  • 100g miere
  • esență de vanilie
  • 200 ml lapte
  • 280g făină
  • 20g cacao
  • 50g pudră proteică
  • 10g praf de copt
  • un praf de sare
  • ciocolată topită
  • zmeură

Mod de preparare:

Am topit unul și mierea la cuptorul cu microunde. Am pisat cu o furculiță banana.

Într-un bol încăpător am amestecat banana, untul, mierea, ouăle, esența de vanilie și laptele.

În alt bol am amestecat ingredientele uscate: faină, praf de copt, sare, cacao, pudră proteică.

Am încorporat mixul uscat peste cel umed.

Am transferat compoziția într-o tavă de silicon stropită cu ulei și am copt pentru 40 de minute de la 180 de grade.

După ce s-a copt și răcit tortul, am pus ciocolată și zmeură deasupra.

Rețeta video: https://www.instagram.com/p/C1cWBrpIKHw/