Sandvici cu gofre
Preparare: 5 min
Gătire: 15 min
Ingrediente:
*Pentru gofre: (6 bucăți):
-2 ouă
-170 grame iaurt grecesc
-40 grame unt topit
-120 grame făină
-1 linguriță praf de copt
-1/4 linguriță sare
-1 fir de ceapă verde
-1-2 lingurițe de mărar tocat
*Pentru umplutură:
-cremă de brânză
-5-6 fâșii de bacon
-2-3 ouă
-salată verde
Mod de preparare:
Gofrele se pregătesc foarte ușor. Se bat ouăle cu sarea, folosind un tel. Se adaugă apoi untul topit și răcit, iaurtul, făina și praful de copt și se amestecă până ce aluatul devine dens și omogen. Se adaugă ceapa verde și mărarul tocate mărunt și se amestecă din nou cu o lingură.
Se unge aparatul de gofre cu puțin unt/ulei pentru a nu se lipi prima gofră. E suficient să ungeți o singură dată, la început. Se pun 2 linguri de aluat în fiecare formă și se lasă 2 minute până s-au copt. Dacă doriți gofre mai rumenite și ușor crocante, le puteți ține mai mult timp în aparat.
Baconul se prăjește în tigaia curată până devine crocant, iar apoi se prăjesc ouăle în grăsimea lăsată de el, fără a se mai adăuga ulei. Se întinde crema de brânză pe o gofră, se așază o frunză de salată proaspătă, oul prăjit și baconul, iar apoi se pune deasupra o altă gofră, sub formă de sandwich.
Pentru această rețetă, am folosit ouă Ovital de la Familia Toneli, bogate în Seleniu, de la găini crescute în aer liber.