Ce spuneți de un chec cu textură umedă, super aromat, în care merișoarele acrișoare echilibrează totul perfect?
Eu am folosit merișoare proaspete, portocale bio și ouă @familiatoneli bio.
Ingrediente:
- 3 ouă
- 300 g făină
- 1+1/2 linguriță praf de copt
- 1/2 linguriță sare
- Eseță de vanilie
- Coaja rasă de la 4 portocale netratate
- 2 linguri de suc de portocale
- 120 g zahăr
- 270 ml lapte bătut
- 120 ml ulei de floarea soarelui
- 150 g merișoare proaspete (puteți folosi și confiate)
Mod de preparare:
1. Amestecați ingredientele uscate într-un bol.
2. Amestecați ingredientele umede în alt bol. Aici veți adăuga și coaja rasă de portocală.
3. Mixați cele două amestecuri între ele, cu ajutorul unui tel.
4. Adăugați merișoarele tăiate pe jumătate și incorporați-le.
5. Turnați aluatul într-o tavă de chec, acoperită cu foaie de copt și dați la cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius, cu ventilație, pentru aproximativ 50 de minute. Faceți testul scobitorii înainte de a scoate checul.