Familia Toneli

FOODIVA™ (Miruna Lica) – Tort cu Portocale

Ingrediente

Pentru portocalele confiate:

-2 portocale bio
-200ml apă
-150g zahăr

Pentru aluat:
-2 portocale bio
-3 ouă
-200g zahăr
-1 linguriță praf de copt
-5 linguri ulei
-5 linguri iaurt grecesc
-180 g făină
-1/4 linguriță nucșoară

Mod de preparare:

*Pentru a confia portocalele, amestecăm apa cu zahărul și punem la fiert. Când dă în clocot, reducem focul la mediu spre mic și adăugăm portocalele tăiate felii subțiri. Lăsăm să fiarbă pentru 15-20 de minute. Scoatem feliile și le așezăm pe fundul unei tăvi rotunde de 20 cm, acoperite cu hârtie de copt.

1. Răzuim coaja portocalelor, apoi tăiem complet coaja albă și blenduim miezul împreună cu partea dată pe răzătoare.
2. Mixăm ouăle împreună cu zahărul până când își măresc volumul.
3. Adăugăm treptat uleiul, apoi făina, sarea, nucșoara și praful de copt.
4. Omogenizăm și adăugăm treptat și iaurtul și îl încorporăm.
5. Adăugăm și portocalele blenduite.
6. Turnam amestecul în tavă, peste portocalele confiate și coacem la 180 de grade pentru 35-40 de minute. Facem testul cu scobitoarea înainte să scoatem din cuptor.
7. Lăsăm 30 minute să se răcorească, folosim un cuțit să dezlipim marginile și apoi răsturnăm pe un platou.

citeste reteta completa pe Instagram