Ingrediente:
– 200g ciocolată neagră
– 100g unt
– 100g zahăr
– 5 ouă
– 2 linguri cacao
– Un praf de sare
Mod de preparare:
1. Topim ciocolata împreună cu untul la foc mic și lăsăm deoparte.
2. Separăm ouăle și batem albușurile spumă, împreună cu zahărul.
3. Când amestecul de ciocolată s-a răcorit, încorporăm, pe rând, fiecare gălbenuș, apoi adăugăm pudra de cacao și sarea.
4. Încorporăm treptat în amestecul de ciocolată albușurile bătute spumă, cu ajutorul unei spatule și făcând mișcări lente, astfel încât să obținem un amestec aerat. Nu amestecați prea mult, vrem să rămână fluffy.
5. Turnăm compoziția într-o tavă rotundă cu inel detașabil, pe care am acoperit-o cu hârtie de copt atât pe bază, cât și pe margini.
6. Dăm la cuptorul preîncălzit la 160 grade C pentru aproximativ 40-50 minute. Facem testul cu scobitoarea înainte să scoatem tortul.
7. Servim cu fructe proaspete, frișcă sau înghețată.