Familia Toneli

Ioana Rădulescu – Cartofi franțuzești

Ioana Rădulescu – Cartofi franțuzești

Cartofi franțuzești reinterpretați ( varianta adaptată bebelușilor) 

Ingrediente: 

⭐️1 kg 200 g cartofi roșii sau albi, fierți în coajă 

⭐️2 cartofi dulci 

⭐️1 morcov mare sau 2 mici

⭐️3 ouă fierte pentru umplutură și 2 ouă pentru deasupra

⭐️o legătură de pătrunjel proaspăt

⭐️80 g mălai 

⭐️320 ml apă

⭐️1 cutie de ricotta de 250 g

⭐️100-200 g mozarella (eu am folosit și biluțe și mozarella pentru pizza) 

⭐️40-50 g unt

⭐️160 ml chefir 

Mod de preparare: 

1) Am fiert cartofii roșii, cartofii dulci și morcovul, în coajă. După fierbere, i-am decojit și i-am dat prin răzătoare. 

2) Am pus apă la fiert, iar din momentul în care a început fierberea, am adăugat 3 ouă și le-am lăsat 7 minute. Le-am decojit și le-am tocat mărunt. 

3) Am făcut mămăliga: am amestecat mălaiul cu apa și le-am lăsat la foc mic, amestecând constant, până când s-a fiert mălaiul. 

4) Am amestecat cartofii roșii rași cu ricotta și pătrunjel. 

5) ) Asamblare: am adăugat stratul de mămăligă, apoi jumătate din cartofii cu ricotta, un strat de mozarella, ouăle fierte și mărunțite, apoi cartofii dulci, morcovul și restul de cartofi rămași. Am mai presărat puțină mozarella dată prin răzătoare și am nivelat. 

6) Am bătut cele două ouă rămase împreună cu chefirul și le-am adăugat peste compoziția anterioară. 

7) Am copt la 180 de grade, fără ventilație, până s-a rumenit frumos deasupra (în cazul meu cam 20-30 minute). 

Rețeta video:

https://www.instagram.com/p/Ch-Rr_tDRMM/