Ingrediente (pentru aproximativ 30 de bucăți):
️- 250 ml apă
-️ 100 g unt nesărat, tăiat cuburi
-️ sare
-️ 150 g făină
-️ 4 ouă
Mod de preparare:
- Am adăugat într-un vas apă, untul și praful de sare și le-am adus la punctul de fierbere.
- Am adăugat făina ( toată o dată) și am amestecat. A rezultat o cocă pe care am lăsat-o să se răcească 10-15 minute.
- Am adăugat treptat câte un ou și am amestecat cu robotul până la încorporarea tuturor ouălor (puteți face acest proces și manual, însă necesită mai multă muncă). Rezultă un aluat ca o cremă.
- Am introdus aluatul într-un poș și am format eclere. Le puteți face mai scurte sau mai lungi, după preferințe. De la poș rămân niște codițe, acelea se uniformizează cu degetul umezit cu apă în prealabil sau cu o lingură umezită.
- Le-am copt la 200 grade fără ventilație timp de 10 minute, apoi am pornit ventilația și am scăzut la 180 de grade. Le-am mai copt încă 20-25 de minute până s-au rumenit.
Ingrediente cremă de vanilie:
-️ 1 l de lapte
️- 8 gălbenușuri ( Toneli Kids @familiatoneli)
-️ miere (am folosit doar 3 linguri)
️- 130 g făină
️- 100 g unt la temperatura camerei
Mod de preparare:
1. Am pus laptele la fiert.
2.Am amestecat bine gălbenușurile cu un tel și am adăugat făina.
3.Când laptele a început sa fiarbă, l-am adăugat treptat peste ouă și făina. Am amestecat foarte bine ca să nu se formeze cocoloașe (compoziția se poate strecura pentru a elimina toate cocoloașele). Am incorporat restul de lapte, am adăugat și vanilia și am fiert compoziția până s-a îngroșat și a ajuns la textura din video.
4.Am adăugat o folie alimentară, exact deasupra cremei, astfel încât să nu se formeze peliculă deasupra.
5.Am incorporat și mierea în momentul în care s-a răcit crema.
6.Am amestecat bine untul cu un tel și am adăugat treptat crema de vanilie cu miere peste unt, apoi am umplut eclerele cu această cremă.
Ingrediente decor:
-️ o lingură din crema de vanilie
️- o lingură de miere
-️ o lingură de pudră de roșcove
️- 30 g de unt la temperatura camerei (sau dat prin răzătoarea fină dacă este prea rece)
️- fulgi de cocos pentru presărat deasupra
-️ fructe mici pentru umplutură (de aici denumirea de eclere cu surprize- eu am folosit zmeură și afine)
Mod de preparare:
Am amestecat toate ingredientele pentru ‘ciocolată’, am uns eclerele cu ea, apoi am presărat fulgii de cocos. Eclerele se păstrează la frigider.
Rețeta video: