Familia Toneli

Ioana Rădulescu – Fish finger la cuptor cu piure

Ingrediente:
⭐️800 g bucăți de pește
⭐️150 g pesmet ( eu am folosit pesmet făcut de mine din pâine neagră fără sare)
⭐️ulei (spray)
⭐️două ouă (am folosit Toneli Kids)
⭐️2 linguri de iaurt
⭐️puțină boia
⭐️piper
⭐️4 linguri de făină

Mod de preparare:
1) Am filetat peștele, am scos toate oasele, apoi l-am tăiat în bucăți de tip finger food.
2) Am făcut un baiț din ouă, iaurt, boia, piper și făină.
3) Am pus pesmetul într-o tavă de cuptor, l-am uns cu puțin ulei, apoi l-am copt 10 minute la 180 de grade.
4) Am șters peștele, apoi l-am trecut prin baiț și prin pesmetul copt la cuptor.
5) L-am copt la 180 de grade pentru 25 de minute.

Pentru maioneza:
Am blenduit 2 avocado, o lingură de zeamă de lămâie, o lingură de muștar și o lingură de iaurt.

Pentru piure:
Am fiert 500 g de cartofi și o jumătate de țelină mare. Am adăugat câteva cubulețe de unt, 150 ml de lapte și le-am pasat.

Rețeta video: https://www.instagram.com/p/CkGtxvOD1i5/