Familia Toneli

Ioana Rădulescu – Frittata la cuptor cu legume

Ingrediente:
⭐️6 ouă (am folosit Toneli Kids)
⭐️500 g cartofi fierți în coajă
⭐️o jumătate de ardei
⭐️3 ciuperci brune
⭐️o jumătate de ceapă
⭐️50 g parmezan
⭐️o lingură de fulgi de drojdie inactivă
⭐️50 ml chefir
⭐️4-5 cuburi de spanac decongelat și scurs de zeamă (dacă folosiți proaspăt este nevoie să îl băgați puțin în apă fiebinte și apoi să îl scurgeți)
⭐️2 linguri de ulei de măsline și o jumătate de ceșcuță de apă
⭐️opțional pentru decor – roșii cherry


Mod de preparare:
1) Am fiert cartofii în coajă, i-am curățat și i-am tăiat în cuburi.
2) Am înăbușit ceapa, ardeiul și ciupercile în apă cu ulei de măsline, până s-au înmuiat și apa s-a evaporat. Am lăsat la răcit.
3) Am bătut ouăle, am adăugat cartofii fierți, legumele înăbușite și restul ingredientelor și am pus compoziția într-o formă. Am decorat cu felii de roșii cherry.
4) Am copt la 180 de grade, până s-a rumenit frumos deasupra, cam 30 de minute în cazul meu.

Frittata, așa cum îi spune și denumirea, se prăjește de obicei în tigaie, pe ambele părți, cum facem omleta. O puteți face și asa, dar este mai sănătoasă și mai ușoară varianta la cuptor.

Rețeta aici: https://www.instagram.com/p/CkBk4Vqj_tc/