Toamna vine cu multe oportunități de deserturi delicioase și pline de vitamine pentru cei mici. Vă propunem o rețetă fără zahăr care poate fi savurată la micul dejun sau ca și gustare.
Ingrediente (aproximativ 21 de bucăți mai mici):
• ️2 ouă Toneli Kids
• ️400 g piure de dovleac
• ️O lingură de miere
• ️315 g făină
• ️O linguriță de praf de copt BIO
• ️O jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu
• ️O linguriță de Scorțișoară
• ️Un vârf de cuțit de praf de vanilie
• ️Nucșoară
• ️Un sfert de linguriță de ghimbir
• ️Opțional un praf de sare
Mod de preparare:
1) Am amestecat ingredientele uscate (Făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, praful de vanilie, Ghimbirul, Scorțișoara).
2) Am amestecat ingredientele umede (piureul de dovleac, ouăle și mierea).
3) Am incorporat ingredientele uscate în cele umede și am amestecat cu un tel în formă de pară.
4) Am uns formele cu ulei, apoi cu ajutorul unui poș, am adăugat compoziția de gogoși în forme.
5) Am copt la 180 de grade, fără ventilație, pentru aproximativ 12-15 minute în funcție de mărimea gogoșilor.
Pe deasupra puteți orna cu iaurt, gem sau în funcție de ce preferințe aveți. Eu am amestecat puțin iaurt cu miere și cu praf de afine și o alta compoziție cu iaurt, miere și pudră de roșcove.
Rețeta video: